Request Order Now
Pozovite nas:(+381)32 303 925

Proizvođač kvalitetne papirne ambalaže po najvišim standardima, veći deo svoje proizvodnje izvozi u zemlje Evropske unije.

Kontakt Informacije
Hajduk Veljkova 52,
Čačak 32000 Serbia

Održivi Razvoj

Zelenije danas za zeleniju budućnost

Background Image
Kao društveno i ekološki odgovorna kompanija u svakom koraku proizvodnje i poslovanja vodimo računa o očuvanju životne sredine.
Background Image
Litopapir je FSC™ (FSC-C114567) sertifikovana kompanija. FSC znači da ulazni materijali, a to je papir, potiču iz održivih šuma kojima se dobro upravlja.
Background Image

Naši proizvodi su napravljeni od visokokvalitetnih celuloznih i recikliranih materijala i vlakana, što omogućava da se kese koriste u različitim oblastima poslovanja, za širok spektar proizvoda. U proizvodnji koristimo lepkove i boje na bazi vode. Istovremeno, proizvodi se mogu ponovo koristiti do 7-8 puta na različite načine, pokazujući našu posvećenost da budemo deo šireg pokreta za očuvanje prirode.
Ceo naš otpad nakon proizvodnje se ponovo prodaje za dalju upotrebu.

Background Image

Upravljanje životnom sredinom i društvenim pitanjima je u centru našeg poslovanja. Koristimo sistem vodenih pumpi za grejanje i hlađenje svih naših objekata, a 50% potrošnje električne energije pokrivamo iz sopstvene proizvodnje solarnim panelima. Naš cilj je da pokrijemo 100% korišćenja energije iz obnovljivih izvora i nultu emisiju CO2 do 2030. Godine.

SERTIFIKATIOdrživi razvoj i FSC™ (FSC-C114567) sertifikat

Kao društveno i ekološki odgovorna kompanija, u svakom koraku proizvodnje i poslovanja vodimo računa o očuvanju životne sredine.

Litopapir je FSC™ (FSC-C114567) sertifikovana kompanija, što znači da aktivno podižemo ekološku svest i promovišemo proizvodnju sa sirovinama iz održivih izvora.
FSC™ (FSC-C114567) oznaka je garancija da je kesa napravljena od drveta koje dolazi iz strogo nadgledanog lanca: od sertifikovane šume, preko prerade do same proizvodnje. Na zahtev, naši proizvodi se mogu isporučiti i proizvesti sa FSC™ sertifikovanim materijalom. https://search.fsc.org/en/certificate/a024000000DJuKyAAL/
Sve naše torbe su napravljene od celuloznog papira, koji je biorazgradiv materijal. Potrebno je šest do osam nedelja da se papirna kesa razgradi bez štete po životnu sredinu. Zbog svog kvaliteta i čvrstoće mogu se višestruko koristiti, ali i reciklirati, što značajno smanjuje potrošnju novih materijala za proizvodnju.

Socijalno odgovorno poslovanje

Naša kompanija zalaže se za poštovanje ljudskih prava radnika, a isto očekujemo i od svojih dobavljača, pridržavajući se načela Amfori BSCI.

Amfori BSCI odnosno Kodeks ponašanja Amfori BSCI, poziva se na međunarodne konvencije kao što su Opšta deklaracija o ljudskim pravima, Vodeća Načela UN-a za poslovanje i ljudska prava, Smernice OECD-a i Deklaracije organizacije rada (ILO) o temeljnim načelima i pravima na radu.
Amfori BSCI Kodeks ponašanja sastoji se od 11 načela za etički i društveno odgovoran način poslovanja. Zabranjen je rad dece, prisilan rad, diskriminacija i korupcija, a postavljaju se i zahtevi koji se odnose na bezbednost na radu, dostojanstveno radno vreme, kao i pravo radnika u fabrikama na članstvo u sindikatu i delovanje u kolektivnom pregovaranju.

Naši sertifikatiSertifikati